KÜTAHYA GEDİZ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Dönemi Başarılı Bir Şekilde Sona Erdi.

 8834 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞIYOR.       2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönem kapanış ve karne dağıtım töreni, 22 Ocak 2016 Cuma günü 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Dönemi Başarılı Bir Şekilde Sona Erdi.

1 Eylül İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen karne törenine Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali SARAOĞLU, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Hüseyin KAYA, AK Parti İlçe Başkanı Mesut YÖRÜK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet AYDIN, Şube Müdürleri, Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

    Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Değerler Eğitimi kapsamında Aralık ve Ocak aylarında 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulunun koordinesinde okullarımızda düzenlenen ‘MERHAMET’ konulu resim, şiir, kompozisyon ve sunu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

    Programda ayrıca TEOG sınavında Okullarında ilk üç dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Başarı Belgesi verildi. Programın bitiminden sonra sınıflara girilerek öğrencilere başarı belgeleri ve karneleri dağıtıldı.

 

TEOG BAŞARI ÇITAMIZI YÜKSELTTİK.

 

    2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönemi ilçemizde son derece başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. İlçemizin özellikle TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavlarındaki başarısı artarak devam etmektedir. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında 388 ortalamaya sahip olan ilçemiz 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı TEOG sınavlarında 418 puan ortalamasına ulaşarak 30 puanlık bir artış gerçekleştirmiştir.

    İlçemizde öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin performanslarını geliştirmek, kaliteli bir eğitim ortamı sağlamak için Seminer ve Hizmetiçi Eğitim programları düzenledik. Özellikle ‘Öğrenen Lider Öğretmen’ ‘İletişim ve Öğrenci Koçluğu’ çalışmalarımız bu çalışmalarımızın bazılarıdır.

    Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci başarısında ailenin etkisi ve ortak sınavlara hazırlanma sürecinde motivasyon, olumlu aile yaklaşımları, sınav kaygısı konularında başlatmış olduğumuz proje ile rehber öğretmenlerimiz ile tüm velilerimize ulaşarak onların da eğitim ve öğretim sürecine aktif katılımlarını sağladık.

    Öğrencilerin akademik başarılarının arttırılmasını sağlamak ve eğitimde daha üst sıralara yükselmek için ilçe genelinde ‘Başarıyı Artırma Projesini’ uyguladık.

    Milli Eğitim Bakanlığımızın MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında tüm okullarımızda kursların açılmasını sağlayarak Ortak Sınavlara girecek öğrencilerin bilgilerinin artırılması, test tekniği becerilerinin geliştirilmesini, sınav kaygısının aşılmasını ve verilen süreyi iyi kullanmalarını sağlamak için çalışmalar yaptık.

    Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bizde başarının tesadüf olmadığını 2014-2015 ve 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında yapmış olduğumuz çalışmalar ile bunu kanıtladık. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminin 2. Döneminde bu başarılarımızı daha da yukarılara taşımak için şimdiden çalışmalara başladık.

    Bu başarıların haklı gururunu yaşarken yapmış olduğumuz bu çalışmalarda büyük katkısı olan okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimi sunarım.

 

Karne Töreni Karne Töreni
Karne Töreni Karne Töreni
Karne Töreni Karne Töreni
Karne Töreni Karne Töreni

 

Özyurt Mah. Atatürk Cad. No10 Gediz/Kütahya - 0 (274) 412 3714 0 (274) 412 6555

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.